donderdag 12 mei 2011

Terug van weggeweest

Het valt me moeilijk om het toe te geven maar ik ben dom geweest. De verwachting was om met ons verlof op Cyprus een zoveelste Griekse scalp aan onze gordel te hangen. Serieus abuis. Cyprus heeft met Griekenland niets te maken. Enkel de taal en godsdienst raken elkaar. Voor de rest is Cyprus precies een deelstaat van het Verenigd Koninkrijk zoals Wales en Schotland for instance. Na alle moeite die ze gedaan hebben om een soevereine staat te worden (weliswaar gedeeld met de Turken) hebben ze al de gewoontes
van de stiff-lips overgenomen. Links verkeer tot daar aan toe maar dat ze zelfs de culinaire "hoogstandjes" van de Britten hebben overgenomen is voor mij onbegrijpelijk.  Rosbief tot soepvlees laten garen en het dan serveren met de onvermijdelijke "mintsauce" is slechts één van de vele voorbeelden. Oh ja deze vind ik ook een giller : "Tzatziki met munt"
Maar Cyprus is een mooie vakantiebestemming. De streek rond Paphos geniet van een soort micro tropisch
klimaat met een gemiddelde vochtigheidsgraad van rond de 70%. Getuige hiervan zijn de talrijke bananenplantages die kleine maar zeer lekkere vruchten voortbrengen.
Bezoek aan de befaamde mozaïeken en de Koningsgraven zijn erg  aan te raden.












Nu volgt wat sfeerschepping          

Geen opmerkingen:

Een reactie posten